top of page

STAD PEER.

Fietsstraat Peer: 
Alles loopt op wieltjes

raster_1_paars.jpg

Van een ‘Parijs-Roubaix in het Noorden’ vol kinderkopjes tot gezellige fietsstraat waar de tweewieler koning is: de Peerse centrumstraten ondergingen recent een metamorfose. Amaril zorgde met een uitgebreid communicatieplan, minderhindermaatregelen en opmerkelijke acties dat alles op wieltjes liep tijdens de werken.

 

In het zadel, nog voor het startschot

In de centrumstraten van Peer werd in 2016 de volledige rijbaan met fundering opgebroken. Vier maanden lang geen doorgaand verkeer in het centrum. Niet ongewoon bij wegenwerken, maar wel een flinke ‘col’ om te nemen voor de handelaars. Onze communicatieadviseurs sprongen daarom al ruim voor het officiële startschot van de werken in het zadel. Een uitgebreide hindercheck, persoonlijke contacten en dossierkennis leverden een goed doordacht communicatieplan op. Dat beperkte zich niet tot een bewonersbrief en nieuwsbrief, maar bevatte bijvoorbeeld ook een parkeer- en circulatieplan om de handelszaken maximaal bereikbaar te maken tijdens de werken.

 

Perenaar pakt prijzen

Werfcommunicatie informeert, maar begeestert weinig. Het zal niet veel mensen aanzetten om tijdens de werken toch naar het centrum te komen. Maar het kan ook anders. Tijdens de volledige duur van de werken liep in het centrum van Peer een leuke winkel-en-winactie, ‘Winkel en word de tofste peer op de fiets’, die Perenaren en bezoekers beloonde voor hun aankopen. Op die manier bleef het centrum levend tijdens de heraanleg. Dat de Perenaar zich fors in de punten reed blijkt uit de deelnamecijfers. Meer dan 4.000 unieke deelnemers scanden goed 50.000 lotjes. 12 fietsen, een fietsweekend en honderden fietsgadgets en kortingsbonnen werden uitgedeeld.

 

Feestelijk over de meet

Na maanden van hard werk was het eindelijk tijd om te genieten van de heraangelegde centrumstraten. Zo organiseerden we samen met de stad vlak voor de eindejaarsfeesten een gezellig openingsfeest. En wie kon er beter de fietsstraat inhuldigen dan de kerstman op zijn pakjesfiets? Dergelijke acties verzachten uiteraard niet de hinder die er was, maar creëren wel een positief draagvlak voor de toekomst.

PROJECT ID

Klant : Stad Peer

Provincie : Limburg

 

Looptijd : april - december 2016 

A-team : Lotte & Tom

Status : ingefietst

VERGELIJKBARE PROJECTEN.

Aarschot.jpg
MINDER HINDER IN AARSCHOT

Stad Aarschot

Stadsvernieuwing is letterlijk en figuurlijk bouwen. Wij dragen graag ons steentje bij.

Status

going strong

Persm opening Grote Markt-3867.jpg
WERVEN IN
SINT-TRUIDEN

Stad Sint-Truiden

Minimale klachtenstroom door persoonlijke aanpak en pragmatische kijk op de werken.

Status

afgerond

Vestio5.png
(SAMEN)WERKEN AAN GODSHEIDE

Projectontwikkelaars Vestio & Kolmont

Minderhinderplan om de leefbaarheid in het dorp te garanderen.

Status

afgerond

bottom of page