top of page
raster_1_paars.jpg

WEGEN EN VERKEER.

Werfcommunicatie en bereikbaarheidsadvies bij hinderlijke wegenwerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) staat in voor het beheer en onderhoud van 7.000 km gewest- en autosnelwegen en 7.700 km fietspaden in Vlaanderen. AWV wil een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit voor alle weggebruikers in Vlaanderen realiseren.

 

Veel van die wegen lopen door centrum- en handelsgebieden. Als daar werken gebeuren, veroorzaakt dat hinder voor weggebruikers,  handelaars en ondernemers die er gevestigd zijn en de mensen die er wonen. Goede werfcommunicatie is onmisbaar voor een wederzijds begrip tussen AWV, haar projectpartners én de buren van het project. De bereikbaarheidsadviseur is hiervoor de bindende factor en fungeert als communicatiespil tussen alle belanghebbenden. 

De bereikbaarheidsadviseur: brugfunctie tussen partijen

Als bereikbaarheidsadviseur zetten wij sterk in op de beperking van zowel de effectieve hinder als de hinderbeleving bij de directe betrokkenen van een infrastructuurproject. Door duidelijk en tijdig te communiceren met aandacht voor de standpunten en belangen van alle doelgroepen vergemakkelijken we de aanvaarding van en het begrip voor openbare werken. Naast de geschreven communicatie zorgen we met een bereikbaar, direct en centraal aanspreekpunt voor korte en efficiënte communicatielijnen tussen de omgeving en het projectteam.

"Hartelijk dank voor de info, deze is zoals altijd zeer nuttig zowel als ik te voet of soms de wagen nodig heb, dank u."


Buurtbewoner Plantin en Moretuslei, Antwerpen

PROJECT ID

Klant : Agentschap Wegen en Verkeer

Provincie : Limburg & Antwerpen

 

Looptijd : sinds 2013 

A-team : iedereen

Status : in uitvoering

Website : www.wegenenverkeer.be

212 projectkilometers

Ondertussen waren we als bereikbaarheidsadviseur voor AWV betrokken bij meer dan zeventig herinrichtingsprojecten van belangrijke gewestwegen in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Niet alleen voor AWV, maar ook voor de betrokken gemeenten, studiebureaus en aannemers is de inzet van een bereikbaarheidsadviseur een belangrijk en vaak nog moeilijk te missen communicatiekanaal geworden.

 

Sinds 2013 werken we voor Wegen en Verkeer Limburg. Van 2014 tot 2017 waren we actief voor Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant. En sinds augustus 2018 zijn we de vaste communicatiepartner van Wegen en Verkeer Antwerpen.

VERGELIJKBARE PROJECTEN.

DJI_0054_edited_edited.jpg
VERHOGING BRUGGEN ALBERTKANAAL

De Vlaamse Waterweg nv

Omgevingscommunicatie bij complexe projecten.

Status

in uitvoering

Referentie De Werkvennootschap 1.png
 
WERKEN AAN DE RING

De Werkvennootschap

Vanop de werf, met de voeten in de modder, tot in het buurthuis, mensen onder elkaar.

Status

in uitvoering

BAM_Linkeroever.jpg
INFORMATIECAMPAGNE LINKEROEVER

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel

Van technisch bouwdossier naar begrijpelijke taal.

Status

afgerond

bottom of page